Speelgelegenheden

VanAllesWa heeft in ruim 20 jaar meerdere thuiscafé’s gehad. Soms vertrokken op eigen initiatief, maar meestal noodgedwongen. Ondanks dat wij ons als een loyaal team zien, lijkt dat niet meteen uit het aantal speelgelegenheden waar wij gespeeld hebben.

The Great Pretender || 2003-2005
Where it all began. VanAllesWa kende zijn oorsprong in café the Great Pretender. Wat ooit een goed lopend en gezellig café was met een handvol dartteams, werd steeds meer een café waar darten er bij werd gedaan en waar openingstijden niet meer dan een indicatie waren. VanAllesWa moest noodgedwongen op zoek naar een volgend café toen The Great Pretender ging sluiten.

Van Rijn || 2005-2006
Om de hoek bij The Great Pretender vonden we tijdelijk onderdak bij café van Rijn. Op voorwaarde dat we daar zouden vertrekken zodra zich een 2e team met personeelsleden aan zou dienen konden we daar een jaar lang spelen in een gezellige omgeving, en ondertussen zoeken naar een volgende locatie.

Waalzicht || 2006-2012
Die locatie werd gevonden aan de overkant van de Waal, in Lent. VanAllesWa speelde enkele jaren in café Waalzicht. Eerst nog in het gezellige café, maar later als gevolg van wat discussie met biljarters werden de wedstrijden in de grote lege zaal gespeeld. Omdat de sfeer hierdoor ondermaats werd, en gezelligheid onze voornaamste drijfveer was, gingen we op zoek naar een nieuwe locatie.

De Gedachte || 2012-2013
We dachten die gevonden te hebben in café de Gedachte. Vol mooie beloftes werden we daar als nieuw team binnengehaald. Het café zou opgeknapt worden, nieuwe WC, plafonds, verwarming, vloer en TV’s krijgen. Hier bleek echter weinig van terecht te komen. Na een aantal wedstrijden in de kou, zonder muziek of zelfs achter gesloten deuren i.v.m. een dreiging richting de barman besloot VanAllesWa zijn heil elders te zoeken.

Stadscafé TouT || 2013-2016
Dat werd gevonden in wat waarschijnlijk de leukste en meest enerverende thuislocatie uit de geschiedenis was: Stadscafé TouT. We deelden hier de thuisavond met damesdispuut Formosa, wat leidde tot gemeenschappelijke evenementen en vooral veel herrie en gezelligheid. Zo zullen we nooit de constitutieborrel in het café vergeten waar VanAllesWa er in slaagde om de dispuutsvlag naar buiten te ‘Brassen’.
Helaas voor VanAllesWa kon de eigenaresse het café goed verkopen en wilde de nieuwe eigenaar niets met darten of darters te maken hebben.

We gaan beginnen || 2016-2020
Warm geworden van het spelen in een café met veel studenten, besloot VanAllesWa het oude café Hooglandt, toen “We gaan beginnen” genoemd als nieuw thuiscafé te benaderen. Vol enthousiasme begonnen we hier ons volgend avontuur. Leuk personeel, lekker bier en goede bitterballen. We hadden hier hier prima voor elkaar, maar toen kwam Corona. Zodra alles weer open mocht besloot de eigenaar af te zien van het café concept, en een private dining te beginnen. Einde oefening voor VanAllesWa dus

De Roskam || 2021-2023
De zoektocht naar speelgelegenheden werd door de jaren heen steeds moeilijker. Waar eerst elk café een dartbaan had, werden dat er door de tijd heen steeds minder. De Roskam in Bemmel had eigenlijk ook geen dartbaan, maar de eigenaar zag een dartteam wel zitten en besloot voor ons een fraaie dartbaan te maken. Twee prettige seizoenen hebben we hier kunnen gooien, maar aan het einde van seizoen 2 hebben we besloten weer terug naar Nijmegen te verhuizen. We zoeken toch iets meer de drukte, mede in de hoop makkelijker aan nieuwe spelers te komen.