Geschiedenis

Dartteam VanAllesWa is een in 2003 opgericht Dartteam uit Nijmegen. Het idee om een team op te richten kwam uit de koker van Emiel die bij zijn vorige team de pret in darten verloren was. Samen met Michael ging hij op zoek naar spelers. Laura en Ilona (hun vriendinnen) werden snel bereid gevonden om mee te gaan spelen, en nadat Mirko (een oud teamgenoot van Emiel) en Elisa (vriendin van Laura) aan het team werden toegevoegd, was de selectie compleet om te beginnen.

In tegenstelling tot veel dartteams, hebben wij nooit onze naam veranderd. We hebben er eens .nl achter gezet om de website te promoten, maar zijn altijd trouw gebleven aan onze naam.
Een naam die héél veel denkwerk heeft gekost.

Niet dus. Tijdens de inschrijving voor ons eerste seizoen kwamen we er achter dat we nog helemaal geen teamnaam hadden. Met het samengeraapte gezelschap schoot onmiddellijk het van alles wat te binnen. Omdat die spelling wel wat saai was, werd het aangepast naar VanAllesWa.

Door de jaren heen is VanAllesWa nooit bekend geworden door kampioenschappen, hoge uitworpen of beker overwinningen. Sterker nog, in de 16 jaar dat we knock-out beker hebben gespeeld, hebben we 1 keer een ronde overleefd die we daadwerkelijk gespeeld hebben.

Tóch is VanAllesWa een bekende naam binnen de Rivierenland Darts Bond. Dat komt hoofdzakelijk door randzaken waarmee we ons op de kaart hebben gezet.

Appelsap
Allereerst: Appelsap. In de beginjaren bestond ons team uit spelers die vrijwel allemaal gaan bier lustten. De bierronde was dan ook een allegaartje aan drankjes. Na een seizoen vol verloren bierrondes werd eens gesteld: Als we winnen nemen we appelsap. Prompt wonnen we de bierronde, en nog één, en meer. We wonnen plots 19 van de 24 bierrondes in het volgende seizoen. Veel teams uit die tijd kennen ons dus nog als “Het appelsap team”.

VanAllesWa cup
Nadat spelers van VanAllesWa op de rankings van de dartbond merkten dat steeds meer 3e en 4e divisie spelers afhaakten door het hoge niveau, besloot VanAllesWa zelf een toernooi te organiseren. Dit toernooi, de VanAllesWa koppelscup en VanAllesWa singlescup werden bezocht door darters uit de laagste divisies en door recreatief darters. Gezelligheid stond hier voorop.
Na het vertrek uit Waalzicht was er geen ruimte meer om een toernooi met meerdere banen te organiseren en stierf de cup een stille dood.

Waalzicht Open
Als cross-over tussen de bonds-rankings (niveau) en de VanAllesWa cup (gezelligheid) werd een aantal jaren op rij de Waalzicht Open georganiseerd. Een toernooi met darters van elk niveau waarbij de eredivisie ook goed vertegenwoordigd was. Door de kneuterigheid van ons toernooi stond deze ondanks het lagere prijzengeld bij veel darters hoog op de agenda.
Ook dit toernooi kwam ten einde na het vertrek uit Waalzicht.

Serious Request
In 2015 bestond VanAllesWa 12,5 jaar. Om dit jubileum op te sieren werd een inzameling gehouden voor 3Fm Serious request. Alles werd uit de kast gehaald om zoveel mogelijk geld op te halen. Akties waren:

  • Sponsoren van 26- scores
  • Collectebus rondom wedstrijden
  • Grote feestavond


Tijdens de grote feestavond werden voor ongeveer 75 aanwezigen diverse spellen, quizzen en loterijen gespeeld waar leuke prijzen te winnen waren. Uiteindelijk ging VanAllesWa met een cheque van 850 euro naar Heerlen.